שכירים ועצמאים עם בעיות רפואיות שונות ודרגת נכות של 90% ומעלה, זכאים לפטור ממס הכנסה, ולא משנה אם הם עובדים במשרה מלאה או חלקית. מדובר על הטבה משמעותית שמקלה על הסבל הרפואי וההוצאות הפיננסיות, שמעניקה לזכאים אוויר לנשימה. המאמר יפרט אילו בעיות רפואיות מזכות בפטור ממס הכנסה.
המחלות הכרוניות שמזכות בפטור ממס הכנסה
- סוכרת עם סיבוכים
- מחלות לב
- מחלות ריאה
- מחלות כבד
- מחלות כליות
- בעיות אורתופדיות
- בעיות ניידות
- טרשת נפוצה
- פרקינסון
- אלצהיימר
- דלקת פרקים
- ניוון שרירים
- סרטן
- עיוורון
- חירשות
אלו רק כמה מהדוגמאות של מומים מולדים, מחלות ופציעות כתוצאה מתאונה המזכות בהטבת פטור ממס הכנסה. שקלול של מספר מחלות עליהם מקבלים אחוזי נכות כמו תפקודי בלוטת התריס, דלקות, שברים וכד' יוסיפו לדרגת הנכות שבגינה ניתן לקבל את ההטבה. חשוב לציין שדרגת הנכות צריכה להיות לפרק זמן של חצי שנה ויותר.
האם נכות תפקודית מזכה בפטור ממס הכנסה?
קביעת דרגת נכות במוסד לביטוח לאומי מלווה גם בקביעת נכות תפקודית. יחד עם זאת, אנשים רבים מקבלים נכות כללית גבוהה, אך הנכות התפקודית שלהם נמוכה ואז אינם זכאים לקבלת גמלה. בכל הנוגע לפטור ממס הכנסה, מתייחסים רק לנכות הרפואית ולא לנכות התפקודית. כלומר, כדי לקבל פטור מתשלום מס הכנסה צריך לעבוד, גם אם במשרה חלקית.
האם מחלה נפשית מזכה בפטור ממס הכנסה?
אנשים הנמצאים במצבים של דיכאון, חרדה, מחלות נפשיות ופוסט טראומה, יכולים לקבל דרגת נכות המזכה בפטור ממס הכנסה. לפיכך, בוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי, חשוב להביא מסמכים רפואיים ואבחונים לבעיות נפשיות על מנת שאלו יתווספו לדרגת הנכות הכללית.
אז מה עושים?
ראשית, בדקו את זכאותכם לפטור ממס הכנסה במחשבון הנמצא באתר רשות המיסים וענו על כמה שאלות. שנית, גשו לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי כדי לקבל דרגת נכות של 90% משוקללת לחצי שנה לפחות. שלישית, מלאו טופס בקשה לפטור במס הכנסה.
עליכם יהיה למלא טופס בקשה בצירוף מסמכים רפואיים והחלטת הביטוח הלאומי לגבי דרגת הנכות, טופס ויתור סודיות לתיק הרפואי שלכם, לצרף תלושי שכר או דו"ח לעצמאים ולשלם אגרה. לאחר מכן תזומנו לוועדה הרפואית במס הכנסה, תישאלו שאלות ותקבלו את התשובה בדואר או באזור האישי באתר של מס הכנסה. מדובר על תהליך בירוקרטי ומורכב המחייב ליווי מקצועי.
סיכום
ברור שכל המצב של מחלה או מצב בריאותי עקב פציעה, יוביל אתכם להתמודדות רגשית, חברתית וכלכלית, ומילוי טפסים הוא לא בסדר היום שלכם עקב ההתמודדות הקשה. לכן, רצוי להיעזר בחברה למימוש זכויות רפואיות אשר תלווה אתכם לאורך כל התהליך ותעניק לכם ייעוץ מקצועי. למשל, מה להגיד או לא להגיד בוועדה הרפואית במס הכנסה, אלו מסמכים להביא, אילו טפסים למלא ועוד.